Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ízesített túró rudi szelet sütés nélkül

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg kekszmorzsa
12 dkg vaj
6 ek. cukor
1,5 dl tej

Ízesítés:

8 ek. lekvár/ dzsem (ízlés szerint barack vagy eper)
8 ek. nutella (ízlés szerint)

Túros krém:

2,5 dl habtejszín
25 dkg túró
0,5 citromból nyert citromhéj
0,5 citromból nyert citromlé
5 ek. cukor (csak ha a tejszín cukrozatlan)

Csoki a tetejére:

60 g tortabevonó (1 tába ét vagy tej)
1 ek. napraforgó olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tepsi mérete: 22x32 cm

Elkészítés

Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
Krém:
Ízesítjük lekvárral, vagy mikróban felolvasztott mogyorókrémmel vékonyan megkenjük, de ezt el is hagyhatjuk.
A tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni, és lassan adagoljuk bele a túrót, citromhéjjal krémesre keverjük (pici citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.
Csoki:
A csokit mikróban megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
Tegyük hűtőbe.

Tálalás

8 adag.

Tárolás

Hűtőben.
Ízesített túró rudi szelet sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!