
Ízesített túró rudi szelet sütés nélkül


Hozzávalók
Tészta:
Ízesítés:
Túros krém:
Csoki a tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
Krém:
Ízesítjük lekvárral, vagy mikróban felolvasztott mogyorókrémmel vékonyan megkenjük, de ezt el is hagyhatjuk.
A tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni, és lassan adagoljuk bele a túrót, citromhéjjal krémesre keverjük (pici citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.
Csoki:
A csokit mikróban megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
Tegyük hűtőbe.
Tálalás
Tárolás


Ízesített túró rudi szelet sütés nélkül
Hozzávalók
Ízesítés:
Túros krém:
Csoki a tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
Krém:
Ízesítjük lekvárral, vagy mikróban felolvasztott mogyorókrémmel vékonyan megkenjük, de ezt el is hagyhatjuk.
A tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni, és lassan adagoljuk bele a túrót, citromhéjjal krémesre keverjük (pici citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.
Csoki:
A csokit mikróban megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
Tegyük hűtőbe.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?