Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ízesített túró rudi szelet sütés nélkül

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg kekszmorzsa
12 dkg vaj
6 ek. cukor
1,5 dl tej

Ízesítés:

8 ek. lekvár/ dzsem (ízlés szerint barack vagy eper)
8 ek. nutella (ízlés szerint)

Túros krém:

2,5 dl habtejszín
25 dkg túró
0,5 citromból nyert citromhéj
0,5 citromból nyert citromlé
5 ek. cukor (csak ha a tejszín cukrozatlan)

Csoki a tetejére:

60 g tortabevonó (1 tába ét vagy tej)
1 ek. napraforgó olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tepsi mérete: 22x32 cm

Elkészítés

Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
Krém:
Ízesítjük lekvárral, vagy mikróban felolvasztott mogyorókrémmel vékonyan megkenjük, de ezt el is hagyhatjuk.
A tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni, és lassan adagoljuk bele a túrót, citromhéjjal krémesre keverjük (pici citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.
Csoki:
A csokit mikróban megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
Tegyük hűtőbe.

Tálalás

8 adag.

Tárolás

Hűtőben.
Ízesített túró rudi szelet sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!