Ízesített túró rudi szelet sütés nélkül
Hozzávalók
Tészta:
30 dkg kekszmorzsa
12 dkg vaj
6 ek. cukor
1,5 dl tej
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ízesítés:
8 ek. lekvár/ dzsem (ízlés szerint barack vagy eper)
8 ek. nutella (ízlés szerint)
Túros krém:
2,5 dl habtejszín
25 dkg túró
0,5 citromból nyert citromhéj
0,5 citromból nyert citromlé
5 ek. cukor (csak ha a tejszín cukrozatlan)
Csoki a tetejére:
60 g tortabevonó (1 tába ét vagy tej)
1 ek. napraforgó olaj
Elkészítés
Előkészítés
Tepsi mérete: 22x32 cm
Elkészítés
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
Krém:
Ízesítjük lekvárral, vagy mikróban felolvasztott mogyorókrémmel vékonyan megkenjük, de ezt el is hagyhatjuk.
A tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni, és lassan adagoljuk bele a túrót, citromhéjjal krémesre keverjük (pici citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.
Csoki:
A csokit mikróban megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
Tegyük hűtőbe.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
Krém:
Ízesítjük lekvárral, vagy mikróban felolvasztott mogyorókrémmel vékonyan megkenjük, de ezt el is hagyhatjuk.
A tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni, és lassan adagoljuk bele a túrót, citromhéjjal krémesre keverjük (pici citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.
Csoki:
A csokit mikróban megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
Tegyük hűtőbe.
Tálalás
8 adag.
Tárolás
Hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Ízesített túró rudi szelet sütés nélkül
Hozzávalók
Ízesítés:
8 ek. lekvár/ dzsem (ízlés szerint barack vagy eper)
8 ek. nutella (ízlés szerint)
Túros krém:
2,5 dl habtejszín
25 dkg túró
0,5 citromból nyert citromhéj
0,5 citromból nyert citromlé
5 ek. cukor (csak ha a tejszín cukrozatlan)
Csoki a tetejére:
60 g tortabevonó (1 tába ét vagy tej)
1 ek. napraforgó olaj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Tepsi mérete: 22x32 cm
Elkészítés
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
Krém:
Ízesítjük lekvárral, vagy mikróban felolvasztott mogyorókrémmel vékonyan megkenjük, de ezt el is hagyhatjuk.
A tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni, és lassan adagoljuk bele a túrót, citromhéjjal krémesre keverjük (pici citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.
Csoki:
A csokit mikróban megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
Tegyük hűtőbe.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
Krém:
Ízesítjük lekvárral, vagy mikróban felolvasztott mogyorókrémmel vékonyan megkenjük, de ezt el is hagyhatjuk.
A tejszínt elektromos habverővel elkezdjük verni, és lassan adagoljuk bele a túrót, citromhéjjal krémesre keverjük (pici citromlé is mehet bele), és a tésztára simítjuk.
Csoki:
A csokit mikróban megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
Tegyük hűtőbe.
Tálalás
8 adag.
Tárolás
Hűtőben.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?