Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos-gyümölcstorták

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

4 darab tojás
12 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
12 evőkanál liszt

Krém:

750 ml tejszín
gyümülcsök (kiwi, nektarin, alma, banán, eper, ananász, málna, szeder, dinnye, szőlő, stb. )
3 tasak Bourbon vaníliás cukor
2 db natúr Activia joghurt

Díszítéshez:

125 ml tejszín
Gyümölcsök
Cukor gyöngy
Fondant vagy marcipán virágok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Fondant vagy marcipán virágok elkészítése.
Gyümölcsök megmosása.

Elkészítés

Felverjük a tojásfehérjét a cukorral és vízzel, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott és kilisztezett gyümölcstortás tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20 perc 200 fokon).
A tejszínt felverjük a habfixálóval és a mixer segítségével, majd a joghurtot is habosra felverjük a Bourbon vaníliás cukorral együtt és összekeverjük a tejszínnel. A gyümölcsöket összevagdaljuk, ha szükséges, ha nem, egészben a tejszínes-joghurtos krémbe keverjük.
A kihűlt piskótát két vagy három helyen elvágjuk és megkenjük a krémmel, majd a maradék krémmel az oldalát és tetejét is bevonjuk.
Ezután a 125 ml tejszínt felverjük a habfixálóval együtt a mixerrel és habzsák segítségével díszítjük a tortát. Mikor ezzel megvagyunk, a gyümölcsöket is felszeleteljük és díszítjük vele a tortát vagy a fondant virágokkal és cukor gyönggyel.
Joghurtos-gyümölcstorták Joghurtos-gyümölcstorták

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!