
Joghurtos-gyümölcstorták


Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Gyümölcsök megmosása.
Elkészítés
A tejszínt felverjük a habfixálóval és a mixer segítségével, majd a joghurtot is habosra felverjük a Bourbon vaníliás cukorral együtt és összekeverjük a tejszínnel. A gyümölcsöket összevagdaljuk, ha szükséges, ha nem, egészben a tejszínes-joghurtos krémbe keverjük.
A kihűlt piskótát két vagy három helyen elvágjuk és megkenjük a krémmel, majd a maradék krémmel az oldalát és tetejét is bevonjuk.
Ezután a 125 ml tejszínt felverjük a habfixálóval együtt a mixerrel és habzsák segítségével díszítjük a tortát. Mikor ezzel megvagyunk, a gyümölcsöket is felszeleteljük és díszítjük vele a tortát vagy a fondant virágokkal és cukor gyönggyel.



Joghurtos-gyümölcstorták
Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Gyümölcsök megmosása.
Elkészítés
A tejszínt felverjük a habfixálóval és a mixer segítségével, majd a joghurtot is habosra felverjük a Bourbon vaníliás cukorral együtt és összekeverjük a tejszínnel. A gyümölcsöket összevagdaljuk, ha szükséges, ha nem, egészben a tejszínes-joghurtos krémbe keverjük.
A kihűlt piskótát két vagy három helyen elvágjuk és megkenjük a krémmel, majd a maradék krémmel az oldalát és tetejét is bevonjuk.
Ezután a 125 ml tejszínt felverjük a habfixálóval együtt a mixerrel és habzsák segítségével díszítjük a tortát. Mikor ezzel megvagyunk, a gyümölcsöket is felszeleteljük és díszítjük vele a tortát vagy a fondant virágokkal és cukor gyönggyel.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?