Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Joghurtos torta

6 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
5 ek. olaj
1 gyümölcs kompót vagy fagyasztott gyümölcs
4 db gyümölcs joghurt (gyümölccsel harmonizáló pl. barackos joghurthoz barack kompót vagy erdei gyümölcsös joghurthoz fagyasztott erdei gyümölcsös)
1/2 l tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta: a 6 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük, hozzáadunk 5 ek. olajat és a 6 tojás sárgáját lassan verjük tovább, majd hozzáadjuk a 20 dkg lisztet és a tasak sütőport. Kivajazott és lisztezett formába öntjük, és szép barnára sütjük. Megvárjuk, hogy kihűljön és 3 fele vágjuk.
Hab: a tejszínhabot kemény habbá verjük 10-15 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtokat és óvatosan, de alaposan összekeverjük.
Összeállítás: az egyik lapot ráhelyezzük a tálcára, meglocsoljuk pár cseppel a kompot vagy a kiolvasztott gyümölcs levéből, de csak pár cseppel, mert ha túl sokat teszünk, akkor lágy lesz a lapunk, majd kenünk rá a habból és megszórjuk az apróra vágott gyümölccsel. Így járunk el a másik két lapnál is. Hagyunk a habból annyit, hogy be tudjuk vonni a tortánkat és tetszés szerint díszítjük.
Pár órát hagyjuk a hűtőben, utána szeletelhetjük is.

Alternatív elkészítés

Mindenkinek ajánlom, nem bánjátok meg az íze magáért beszél.
Joghurtos torta Joghurtos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!