Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós fonott kalács

3 dl tej
4 dkg friss élesztő
50 dkg liszt
4 ek. cukor
1 kk. só
1 dl. olaj
pár szem mazsola (elhagyható)

kenéshez:

1 darab tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1 dl tejben 1 tk. cukorral futtassuk fel az élesztőt. Tegyük dagasztógépbe a többi hozzávalót a kakaó kivételével. Öntsük hozzá a Friss Élesztős tejet is. Ha megdagadt, vegyük ketté a tésztát, és a felébe keverjünk bele kakaót (és a mazsolát), majd letakarva 1 órát kelesszük. Ha megkelt, sodorjunk belőle négy rudat (2 fehér, 2 kakaós), és fonjuk össze. Ezután kenjük meg a felvert egész tojással a kalácsot. Még kelesszük fél órát, majd ismét kenjük le a tojással. Előmelegített 190°C-os sütőben süssük készre (tűpróba).
Kakaós fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!