Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós fonott kerek kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós fonott kerek kalács

40 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
3,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 kiskanál só
2 evőkanál cukor
2 evőkanál margarin
1 tojássárgája
3 dkg margarin a lekenéshez
0,5 dl tej a lekenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy evőkanál cukorral.
A liszteket egy tálba szitáljuk.
Beleöntjük a felfutott élesztőt, a 2 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a kakaóport, a tojássárgáját, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Egyenként kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy kinyújtott tésztát 4 csíkra vágjuk, henger alakúra sodorjuk.
2-2 hengert kettős kereszt alakban egymásra tesszük.
Az alul kijövő rudakat az óramutató járásával ellentétes irányban a mellettük lévő rúdon átemeljük.
Aztán megint az alul kijövő rudakat az óramutató járásával megegyező irányban a mellettük lévőn átemeljük.
A kilógó végeket a fonat alá dugdossuk.
A maradék darab tésztával is megcsináljuk, így két kerek kalácsunk lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük olvasztott margarinnal.
Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon 35 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve tejjel lekenjük és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.
2 kalács lesz ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom reggelire egy pohár tejjel vagy akár kakaóval.
Kakaós fonott kerek kalács Kakaós fonott kerek kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!