
Kakaós néró teasütemény


Hozzávalók
Kakaós néró teasütemény
Töltéshez és a díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A masszát 10-es csővel ellátott habzsákba szedjük, ennek hiányában megteszi egy erősebb, levágott csücskű nejlonzacskó is. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2 cm-es halmokat nyomunk a tésztából. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben enyhén terülnek.
180 C-os sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük őket, de azért figyeljünk, mert minden sütő más, és nekem a második-harmadik tepsivel már hamarabb kész lett. Akkor az igazi, ha még nem színeződött el az alja.
Miután kihűlt, egyet-egyet összeragasztunk lekvárral.
A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd nejlonzacskóba tesszük és a sarkára apró lyukat vágunk. Megcsurgatjuk vele az összeragasztott sütiket, és hagyjuk megdermedni.
Tárolás
Alternatív elkészítés



Kakaós néró teasütemény
Hozzávalók
Kakaós néró teasütemény
Töltéshez és a díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A masszát 10-es csővel ellátott habzsákba szedjük, ennek hiányában megteszi egy erősebb, levágott csücskű nejlonzacskó is. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2 cm-es halmokat nyomunk a tésztából. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben enyhén terülnek.
180 C-os sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük őket, de azért figyeljünk, mert minden sütő más, és nekem a második-harmadik tepsivel már hamarabb kész lett. Akkor az igazi, ha még nem színeződött el az alja.
Miután kihűlt, egyet-egyet összeragasztunk lekvárral.
A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd nejlonzacskóba tesszük és a sarkára apró lyukat vágunk. Megcsurgatjuk vele az összeragasztott sütiket, és hagyjuk megdermedni.
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?