Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

4 db tojás
30 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 dl tej
1 dl olaj
1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém:

0,5 l tejszín
porcukor
2 doboz krémföl (nagy)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, folyamatosan hozzáadjuk a lisztet, tejet, olajat, kakaóport és a szódabikarbónát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (36*27 cm) tesszük és tűpróbáig sütjük. Kihűlés után kettévágjuk.
A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a krémfölt, ízlés szerint porcukrot és a vaníliás cukrot.
Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótát és a tetejére is teszünk a krémből, majd megszórjuk kakaóporral.

Alternatív elkészítés

Én szoktam citrom héját is belereszelni, ha elbírja a krém a levét is beleteszem. Érdemes csak tálaláskor megszórni kakaóporral.
Kakaós szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!