Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós vaníliás kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós vaníliás kifli

1 mokkáskanál só
2 ek. cukor
2 dl olaj
1 élesztő
3 dl tej
70 dkg liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt megfuttatjuk pici cukorral. Összegyúrjuk a hozzávalókkal a kakaópor kivételével. A megkelt tésztát kettévesszük, egyik részébe beletesszük a kakaóport. Kelesztjük, majd a két tésztát egymásra tesszük, a barna legyen alul, kinyújtjuk, felvágjuk háromszögekre, majd feltekerjük. Kelesztjük újra, majd 200 fokon megsütjük. Ha kisült sziruppal megkenjük.
Kakaós vaníliás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!