Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Káposztás kavart

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Káposztás kavart

200 g liszt
4 darab tojás
125 ml olíva olaj
100 ml szójatej (vagy tehén tej)
200 ml joghurt
500 g friss káposzta
1 kk. só
őrölt bors (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A káposztát legyaluljuk, a sóval meghintjük és összeforgatjuk.
Egy tepsit (25x35) sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral elvegyítjük.

Elkészítés

A szójatejet az olíva olajjal, botmixerrel egy magas pohárban összemixeljük (majonéz állagú kell legyen).
Ezt az egyveleget egy tálba öntjük, késhegynyi borsot, sót adunk hozzá, kézi mixerrel a joghurttal, a tojásokkal tovább keverjük. A sütőporos lisztet több részben hozzáadjuk. Végül a levétől kiszorított káposztát is könnyedén beleforgatjuk.
Előmelegített sütőben szép zsemleszínűre sütjük.
Langyosan lehet szeletelni.

Tálalás

24 darab lesz ebből az adagból.

Tárolás

Hűtőben.
Káposztás kavart Káposztás kavart

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!