
Káposztás kelt tészta


Hozzávalók
Tészta:
töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Közben a káposztát legyaluljuk.Kevés olajon ,víz hozzáadásával puhára pároljuk,sózzuk borsózzuk és megszórjuk a darált köménnyel.Hagyjuk kihűlni.
A tésztát kiserítjük(kinyújtjuk) és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk a káposztából majd feltekerjük.Szilikonos tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé vagy muffin formába.Tojással megkenjük és ízlés szerint meg lehet szórni szézánmaggal.
Alternatív elkészítés
Előre meg szoktam venni a magokat, megpergelem és úgy rakom el tasakokba,hogy amikor szükséges csak előveszem és használom.


Káposztás kelt tészta
Hozzávalók
Tészta:
töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Közben a káposztát legyaluljuk.Kevés olajon ,víz hozzáadásával puhára pároljuk,sózzuk borsózzuk és megszórjuk a darált köménnyel.Hagyjuk kihűlni.
A tésztát kiserítjük(kinyújtjuk) és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk a káposztából majd feltekerjük.Szilikonos tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé vagy muffin formába.Tojással megkenjük és ízlés szerint meg lehet szórni szézánmaggal.
Alternatív elkészítés
Előre meg szoktam venni a magokat, megpergelem és úgy rakom el tasakokba,hogy amikor szükséges csak előveszem és használom.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?