Káposztás töltött kiflik
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit egy kevéske liszttel betakarunk.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A megtisztított káposzta felső leveleit eltávolítjuk, ha van rajta sérült rész, azt is.
A torzsája kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb serpenyőben olajat forrósítunk, amin megpirítjuk a reszelt káposztát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk és letakarva hagyjuk 10 percet kelni.
Majd az egyik cipót kb. 4 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 részre vágjuk.
Minden rész szélesebb végére teszünk kb. 1 teáskanálnyi tölteléket, majd feltekerjük, és kifli formára hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön.
Majd a másik cipóval is megismételjük a műveletet.
Addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő.
A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon hőlégkeveréssel (vagy 200 fokon alul-felülsütéssel) 15 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Káposztás töltött kiflik
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit egy kevéske liszttel betakarunk.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A megtisztított káposzta felső leveleit eltávolítjuk, ha van rajta sérült rész, azt is.
A torzsája kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb serpenyőben olajat forrósítunk, amin megpirítjuk a reszelt káposztát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk és letakarva hagyjuk 10 percet kelni.
Majd az egyik cipót kb. 4 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 részre vágjuk.
Minden rész szélesebb végére teszünk kb. 1 teáskanálnyi tölteléket, majd feltekerjük, és kifli formára hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön.
Majd a másik cipóval is megismételjük a műveletet.
Addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő.
A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon hőlégkeveréssel (vagy 200 fokon alul-felülsütéssel) 15 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?