Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Káposztás töltött kiflik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2 kk. só (csapott)
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 ek. cukor
1 egész tojás
10 dkg margarin

Töltelékhez:

1 fej káposzta (közepes)
4 ek. olaj
1 kk. só
1 kk. őrölt bors

Tetejére:

1 kisebb tojás
1 tk. szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A friss élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit egy kevéske liszttel betakarunk.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A megtisztított káposzta felső leveleit eltávolítjuk, ha van rajta sérült rész, azt is.
A torzsája kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb serpenyőben olajat forrósítunk, amin megpirítjuk a reszelt káposztát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk és letakarva hagyjuk 10 percet kelni.
Majd az egyik cipót kb. 4 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 részre vágjuk.
Minden rész szélesebb végére teszünk kb. 1 teáskanálnyi tölteléket, majd feltekerjük, és kifli formára hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön.
Majd a másik cipóval is megismételjük a műveletet.
Addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő.
A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon hőlégkeveréssel (vagy 200 fokon alul-felülsütéssel) 15 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

16 db kifli lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.
Káposztás töltött kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!