
Karácsonyi joghurtos kuglóf


Hozzávalók
A kuglófhoz:
A tetejére:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Ezután folyamatos keverés közben lassan belecsorgatjuk a tojássárgáját, az olajat és a joghurtot.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Vajjal kikent és liszttel megszórt kuglófformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Csokoládét felolvasztjuk az olajjal, és a kihűlt kuglófra csorgatjuk, elkenjük rajta.
A tetejét félbevágott dióbéllel és cseresznyekompóttal díszítjük.


Karácsonyi joghurtos kuglóf
Hozzávalók
A kuglófhoz:
A tetejére:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezután folyamatos keverés közben lassan belecsorgatjuk a tojássárgáját, az olajat és a joghurtot.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Vajjal kikent és liszttel megszórt kuglófformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Csokoládét felolvasztjuk az olajjal, és a kihűlt kuglófra csorgatjuk, elkenjük rajta.
A tetejét félbevágott dióbéllel és cseresznyekompóttal díszítjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?