Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamell kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 tojás

Krém:

25 dkg kristálycukor
2 dl víz
1 liter tej
35 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk, 5 lapot sütünk belőle. 180 fokon 12-15 perc.
Krém:
A kristálycukort megolvasztjuk, és felöntjük 2 dl vízzel. A pudingport a vaníliás cukorral és a tejjel feloldjuk, majd hozzáadjuk a karamellizált szirupot, és együtt krémmé főzzük. A margarint habosra kikeverjük, a forró pudinggal összedolgozzuk, és még forrón megtöltjük vele a lapokat. Tetejét is megkenjük és megszórjuk karamellizált cukorral.
Pár óra múlva szépen szeletelhető!

Alternatív elkészítés

Nagyon finom kiadós sütemény.
Nagymamám receptje.
Karamell kocka Karamell kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!