Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamell szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Karamell szelet

50 dkg liszt
12,5 dkg cukor
12,5 dkg margarin
2 evőkanál méz
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2 tasak karamell ízű főzés nélküli krémpor
2 tasak Cappuccino
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint a cukorral és a mézzel addig melegítjük, amíg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a tojásokat, a lisztet és a szódabikarbonát. Ebből a tésztából lapokat sütünk. Nekem közepes nagyságú tepsit használva 4 lap sikerült. Az a lényeg, hogy minél vékonyabbak legyenek a lapok.
A 2 tasak cappuccinot 4 deci vízben elkeverjük, hozzáadjuk a 2 tasak karamell ízű krémport és mixer segítségével krémmé kavarjuk. Ízlés szerint édesítjük. Megkenjük vele a lapokat. Nehezéket rakunk rá és csak pár óra múlva szeleteljük.

Alternatív elkészítés

A tésztát meleg helyen tartsuk, mert könnyebb vékonyra seríteni (kinyújtani). Én a tepsi hátára sütőpapírt raktam és a már kinyújtott lapot a tepsi fenekén vékonyítottam ki.
Sajnos az egyik lapom kissé vastagabbra sikerült, azt tettem alulra.
Karamell szelet Karamell szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!