Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Karamellás keksz

15 dkg vaj
10 dkg porrá őrölt nádcukor
1 db tojás
1 tasak karamellízű pudingpor (főzős)
20 dkg finomliszt
3 ek. kukoricaliszt
1 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőlapot, vagy a gáztepsit béleljük ki sütőpapírral.

Elkészítés

A száraz hozzávalókat összekeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, majd összedolgozzuk a tojással.
Egy nagyon jó állagú, jól formázható tésztát kapunk.
Hűtőben pihentethetjük egy keveset, de nem muszáj.
3-4 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőlegesen szaggatjuk, és 200 fokon, kb. 12 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne barnuljon meg nagyon.

Tálalás

Kb. 2 nagy gáztepsire való. (talán picit több)

Tárolás

Száraz helyen, lezárt sütis dobozban.

Alternatív elkészítés

Ha hűtőbe tesszük, akkor mielőtt kinyújtanánk, egy picit hagyhatjuk szoba-hőmérsékleten, mert ha nagyon lehűl, nehezebb nyújtani, törik a tészta. A nádcukor fontos az íze miatt, persze ha nincs, sima porcukorral helyettesíthető, de kifejezetten jól passzol a karamelles aromájával a sütihez.
Karamellás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!