Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás piskóta, krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Karamellás piskóta, krémes

4 tojásból piskótalap
34x32-es (kettévágva)

Krém hozzávalói:

7 dl tej
2 kanál cukor
4 dl tejszín
3 dkg cukor

A tetejére:

10 dkg tejkaramella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztalapot kettévágom.
A pudingot a leírtak alapján elkészítem, és az alsó lapra rákenem. A tejszínt a cukorral habbá verem és a kihűlt pudingos krémre rásimítom.
A másik lapot felkockázom, még mielőtt a karamellás cukrot ráteszem.
A karamellt mikróban felolvasztom, simára keverem és a felkockázott lapra rákenem.
Amikor már megdermedt kockánként a tejszínre teszem és szeletelem az egészet.

Alternatív elkészítés

Aki a karamellt szereti ezt is szeretni fogja.
Karamellás piskóta, krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!