Katicabogár
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Pudinghoz:
Zseléhez:
Lekenéshez:
A bevonóhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a pudingot megfőzzük, hűlni hagyjuk, vagy esetleg kitesszük az ablakba a gyorsabb hűlés érdekében.
A zselatint megfőzzük, vagy mikróban felforraljuk. Ha a puding kihűlt teljesen, a tejszínt majdnem teljesen felverjük, hozzáadjuk a pudingot, és a zselatint. Jól elkeverjük.
A piskótával kibélelünk egy kisebb, illetve egy nagy gömbölyű aljú edényt. A maradék lapból vágunk akkora aljat, amekkora az edények szája, illetve még egy-egy kört a középső piskótarétegnek. Ha nem elég, süssünk még egy lapot.
A kibélelt edényekbe öntünk a krémből, majd a kör lapot tesszük a krémre, majd a maradék krémet töltjük az edénybe, és a piskótaaljat ráhelyezzük. Dermedni hagyjuk 1-1,5 órán át a hűtőben, de jobb ha már előtte nap megcsináljuk, és akkor egy éjjelt állni hagyjuk.
Ha ez is megdermedt, kifordítjuk az edényből, összeillesztjük a fejet a testtel, szükség esetén faragunk belőle. Teljes egészét lekenjük vékonyan margarinnal, majd marcipánnal, vagy egyéb bevonókkal bevonjuk.
A piros az alap szín, a feje bőrszínű, a foltok, a nyaka, a csápok feketék. A kép alapján dekoráljuk.
Tálalás
Tárolás
Katicabogár
Hozzávalók
Pudinghoz:
Zseléhez:
Lekenéshez:
A bevonóhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a pudingot megfőzzük, hűlni hagyjuk, vagy esetleg kitesszük az ablakba a gyorsabb hűlés érdekében.
A zselatint megfőzzük, vagy mikróban felforraljuk. Ha a puding kihűlt teljesen, a tejszínt majdnem teljesen felverjük, hozzáadjuk a pudingot, és a zselatint. Jól elkeverjük.
A piskótával kibélelünk egy kisebb, illetve egy nagy gömbölyű aljú edényt. A maradék lapból vágunk akkora aljat, amekkora az edények szája, illetve még egy-egy kört a középső piskótarétegnek. Ha nem elég, süssünk még egy lapot.
A kibélelt edényekbe öntünk a krémből, majd a kör lapot tesszük a krémre, majd a maradék krémet töltjük az edénybe, és a piskótaaljat ráhelyezzük. Dermedni hagyjuk 1-1,5 órán át a hűtőben, de jobb ha már előtte nap megcsináljuk, és akkor egy éjjelt állni hagyjuk.
Ha ez is megdermedt, kifordítjuk az edényből, összeillesztjük a fejet a testtel, szükség esetén faragunk belőle. Teljes egészét lekenjük vékonyan margarinnal, majd marcipánnal, vagy egyéb bevonókkal bevonjuk.
A piros az alap szín, a feje bőrszínű, a foltok, a nyaka, a csápok feketék. A kép alapján dekoráljuk.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?