
Kávés-tejszínes profiterol



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
125 ml víz
50 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Kávés tejszínhez:
400 ml habtejszín
3 tasak instant eszpresszó kávépor (kb. 6 g)
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal és a sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és hirtelen a forró folyadékba öntjük. Fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 percig állandó kevergetés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. A 2 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk bele, míg erősen csillogó, az edény falától elváló, a dagasztó spirálon függő tésztát nem kapunk. A sütőport csak a hideg tésztába keverjük bele.
A tésztát simacsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Kis halmokat nyomunk a tepsibe, a tepsit a sütő középső részében tesszük és a fánkokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejszínt, a kávéport, a habfixálót és a vanillincukrot keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A krémet sima- vagy csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Mindegyik profiterol aljába a cső segítségével kis lyukat „fúrunk”, és belenyomjuk a krémet.
A vizet a vajjal vagy a margarinnal és a sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és hirtelen a forró folyadékba öntjük. Fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 percig állandó kevergetés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. A 2 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk bele, míg erősen csillogó, az edény falától elváló, a dagasztó spirálon függő tésztát nem kapunk. A sütőport csak a hideg tésztába keverjük bele.
A tésztát simacsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Kis halmokat nyomunk a tepsibe, a tepsit a sütő középső részében tesszük és a fánkokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejszínt, a kávéport, a habfixálót és a vanillincukrot keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A krémet sima- vagy csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Mindegyik profiterol aljába a cső segítségével kis lyukat „fúrunk”, és belenyomjuk a krémet.
Tippek:
A profiterolt tálalhatjuk néhány szem bogyós gyümölccsel.
A profiterolt elrendezhetjük „toronyban” is, és tálalhatjuk csokoládéöntettel.
A profiterolt elrendezhetjük „toronyban” is, és tálalhatjuk csokoládéöntettel.

Kedvencnek jelölöm

Kávés-tejszínes profiterol
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
125 ml víz
50 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Kávés tejszínhez:
400 ml habtejszín
3 tasak instant eszpresszó kávépor (kb. 6 g)
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal és a sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és hirtelen a forró folyadékba öntjük. Fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 percig állandó kevergetés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. A 2 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk bele, míg erősen csillogó, az edény falától elváló, a dagasztó spirálon függő tésztát nem kapunk. A sütőport csak a hideg tésztába keverjük bele.
A tésztát simacsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Kis halmokat nyomunk a tepsibe, a tepsit a sütő középső részében tesszük és a fánkokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejszínt, a kávéport, a habfixálót és a vanillincukrot keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A krémet sima- vagy csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Mindegyik profiterol aljába a cső segítségével kis lyukat „fúrunk”, és belenyomjuk a krémet.
A vizet a vajjal vagy a margarinnal és a sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és hirtelen a forró folyadékba öntjük. Fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 percig állandó kevergetés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. A 2 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk bele, míg erősen csillogó, az edény falától elváló, a dagasztó spirálon függő tésztát nem kapunk. A sütőport csak a hideg tésztába keverjük bele.
A tésztát simacsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Kis halmokat nyomunk a tepsibe, a tepsit a sütő középső részében tesszük és a fánkokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejszínt, a kávéport, a habfixálót és a vanillincukrot keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A krémet sima- vagy csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Mindegyik profiterol aljába a cső segítségével kis lyukat „fúrunk”, és belenyomjuk a krémet.
Tippek:
A profiterolt tálalhatjuk néhány szem bogyós gyümölccsel.
A profiterolt elrendezhetjük „toronyban” is, és tálalhatjuk csokoládéöntettel.
A profiterolt elrendezhetjük „toronyban” is, és tálalhatjuk csokoládéöntettel.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?