Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés-tejszínes profiterol

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

125 ml víz
50 g vaj vagy margarin
1 csipet só
100 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Kávés tejszínhez:

400 ml habtejszín
3 tasak instant eszpresszó kávépor (kb. 6 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy a margarinnal és a sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és hirtelen a forró folyadékba öntjük. Fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 percig állandó kevergetés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. A 2 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk bele, míg erősen csillogó, az edény falától elváló, a dagasztó spirálon függő tésztát nem kapunk. A sütőport csak a hideg tésztába keverjük bele.
A tésztát simacsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Kis halmokat nyomunk a tepsibe, a tepsit a sütő középső részében tesszük és a fánkokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A tejszínt, a kávéport, a habfixálót és a vanillincukrot keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A krémet sima- vagy csillagcsöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Mindegyik profiterol aljába a cső segítségével kis lyukat „fúrunk”, és belenyomjuk a krémet.

Tippek:

A profiterolt tálalhatjuk néhány szem bogyós gyümölccsel.
A profiterolt elrendezhetjük „toronyban” is, és tálalhatjuk csokoládéöntettel.
A Kávés-tejszínes profiterol receptje 30 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!