Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kekszes-kókuszos kocka

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

500 g darált keksz
2 ek. rum aroma
40 g Rama
3 dl tej
3 evőkanál baracklekvár
5 evőkanál porcukor

A krémhez:

5 dl tej
5 evőkanál finomliszt
8 evőkanál porcukor
200 g kókuszreszelék
60 g Rama
Vanília aroma

Tetejére:

2 evőkanál olaj
2 tábla étcsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először elkészítjük a krémet. A tejet felfőzzük a liszttel és a kókusz felével, majd kihűtjük. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, a vaníliás cukorral és a maradék kókuszreszelékkel. Majd hozzáadjuk a megfőzött, és kihűlt krémet, és jól kikeverjük.
A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, majd három részre osztjuk. Két nagyobb darab folpack között egyenként kinyújtjuk a lapokat. Az első lapot kicsit meglisztezzük, majd nyújtófára tekerjük és óvatosan a tepsibe tesszük. Majd jöhet egy réteg krém, és ismét egy réteg tészta. Ezután megint egy réteg krém és végezetül a harmadik kinyújtott tészta.
A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, majd rákenjük a sütire. Dermedés előtt még vékony késsel megjelöljük a szeleteket, hogy később a kemény csoki ne repedezzen felvágás közben. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Kekszes-kókuszos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!