Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Keleti csemege

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Keleti csemege

2 db nagy méretű ostyalap (kb. 25cm×35cm)
7 tojássárga
50 dkg cukor
25 dkg margarin
10 dkg durvára vágott dió
10 dkg darált dió
5 dkg édesmorzsa vagy darált keksz
olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

25 dkg cukrot megolvasztunk egy edényben majd egy nagy méretű tepsit megkenünk olajjal és erre ráborítjuk szétkenjük vékonyra, ha megszilárdult és kihűlt, összetörjük.
A margarint felolvasztjuk és beleteszünk 25 dkg cukrot meg a tojássárgát, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről és belerakjuk a diót, a morzsát, és az összetört dobos cukrot. Jól elkeverjük és így langyosan a 2 ostyalap közé töltjük. Ha kihűlt tetejét bevonjuk csokival.

Tárolás

Száraz helyen.

Alternatív elkészítés

Én egy régi nyújtófával töröm meg a diót és a cukrot is, ezt csak erre használom, mert teljesen tönkreteszi a nyújtófát.
Keleti csemege

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!