Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt almás-rácsos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
18 dkg vaj
1 db tojás (egész)
2 db tojássárgája
1,5-2 dl tej (kb.)
3 dkg élesztő
4 ek. cukor
1 db citrom reszelt héja
pici só

Töltelék:

1,5 kg alma (hámozva és reszelve)
cukor
fahéj (ízlés szerint)
zsemlemorzsa vagy búzadara
folyékony baracklekvár

Kenéshez:

1 db tojás (felverve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és lereszeljük.
A tepsi mérete kb. 28*35 cm

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. Az átszitált lisztbe belekeverjük a sót, cukrot, majd elmorzsoljuk vele a vajat. Végül a többi hozzávalóval, és a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk. Deszkára borítjuk, és elfelezzük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. Ezt tepsi nagyságúra nyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítjük. Megszórjuk zsemlemorzsával, vagy búzadarával.
A már előzőleg lereszelt almát levétől kinyomkodjuk, és ízlés szerint cukorral, fahéjjal összekeverve a tésztára terítjük, majd a lekvárral megkenjük.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és berácsozzuk. Felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Tálalás

22 szelet.

Tárolás

Hűvös helyen, konyharuhával letakarva tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ha nem akarunk a rácsokkal időt tölteni, akkor elfelezzük a tésztát, és kinyújtva ráhelyezzük az almára. Ebben az esetben lekenés után, villával megszurkáljuk a tetejét.
Kelt almás-rácsos pite Kelt almás-rácsos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!