Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kenyérlángos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
3.5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
kb. 3 dl langyos víz
1 csapott evőkanál só

Öntet:

1/2 liter tejföl
bors
fokhagymakrém

Feltét:

szalonna
hagyma
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos cukros vízben, majd tésztát dagasztunk, megkelesztjük. Amikor a duplájára kelt, kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra, majd sütőpapírra tesszük.
A következő masszával kenjük meg:
1/2 liter tejföl, sózzuk, borsozzuk, fokhagymakrémmel ízesítjük.
Rákenjük a tésztára, megszórjuk karikára vágott hagymával, füstölt szalonnával és reszelt sajttal. Hagyjuk kelni a tésztát és 200 fokos sütőben megsütjük.
Kenyérlángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!