Képviselő fánk
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Valamint:
Elkészítés
Elkészítés
Majd a tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de alaposan keverjük el benne, mert különben kiikrásodik és használhatatlanná válik a tésztánk!
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kerek formákat nyomunk, egymástól megfelelő távolságban mivel minimum háromszorosára nő sütés közben.
Kevés vízzel megspricceljük a tésztánkat és 230 C-on elkezdjük sütni, majd mielőtt elkészült letesszük 210 C-ra. Az elkészült fánkok "kalapját" recés késsel levágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a tej 20 %-ával és a sűrítő anyagokkal sima péppé keverjük. A maradék tejet és a vanília rudat felforraljuk, s a pépre öntjük. A fehérjét felverjük a cukorral és a krémhez keverjük.
Közben felverjük a tejszínhabot is.
Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a fánkokat, először a sárga krémmel aztán a tejszínhabbal, végül ráhelyezzük a kalapokat és már fogyasztható is!
Alternatív elkészítés
Képviselő fánk
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Valamint:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Majd a tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de alaposan keverjük el benne, mert különben kiikrásodik és használhatatlanná válik a tésztánk!
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kerek formákat nyomunk, egymástól megfelelő távolságban mivel minimum háromszorosára nő sütés közben.
Kevés vízzel megspricceljük a tésztánkat és 230 C-on elkezdjük sütni, majd mielőtt elkészült letesszük 210 C-ra. Az elkészült fánkok "kalapját" recés késsel levágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a tej 20 %-ával és a sűrítő anyagokkal sima péppé keverjük. A maradék tejet és a vanília rudat felforraljuk, s a pépre öntjük. A fehérjét felverjük a cukorral és a krémhez keverjük.
Közben felverjük a tejszínhabot is.
Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a fánkokat, először a sárga krémmel aztán a tejszínhabbal, végül ráhelyezzük a kalapokat és már fogyasztható is!
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?