
Képviselő fánk


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Valamint:
Elkészítés
Elkészítés
Majd a tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de alaposan keverjük el benne, mert különben kiikrásodik és használhatatlanná válik a tésztánk!
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kerek formákat nyomunk, egymástól megfelelő távolságban mivel minimum háromszorosára nő sütés közben.
Kevés vízzel megspricceljük a tésztánkat és 230 C-on elkezdjük sütni, majd mielőtt elkészült letesszük 210 C-ra. Az elkészült fánkok "kalapját" recés késsel levágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a tej 20 %-ával és a sűrítő anyagokkal sima péppé keverjük. A maradék tejet és a vanília rudat felforraljuk, s a pépre öntjük. A fehérjét felverjük a cukorral és a krémhez keverjük.
Közben felverjük a tejszínhabot is.
Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a fánkokat, először a sárga krémmel aztán a tejszínhabbal, végül ráhelyezzük a kalapokat és már fogyasztható is!
Alternatív elkészítés


Képviselő fánk
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Valamint:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Majd a tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de alaposan keverjük el benne, mert különben kiikrásodik és használhatatlanná válik a tésztánk!
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kerek formákat nyomunk, egymástól megfelelő távolságban mivel minimum háromszorosára nő sütés közben.
Kevés vízzel megspricceljük a tésztánkat és 230 C-on elkezdjük sütni, majd mielőtt elkészült letesszük 210 C-ra. Az elkészült fánkok "kalapját" recés késsel levágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a tej 20 %-ával és a sűrítő anyagokkal sima péppé keverjük. A maradék tejet és a vanília rudat felforraljuk, s a pépre öntjük. A fehérjét felverjük a cukorral és a krémhez keverjük.
Közben felverjük a tejszínhabot is.
Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a fánkokat, először a sárga krémmel aztán a tejszínhabbal, végül ráhelyezzük a kalapokat és már fogyasztható is!
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?