Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Képviselő fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 dkg liszt
10 dkg víz
10 dkg olaj
csipetnyi só és cukor
4 db tojás

Krém:

1 l tej
6 db tojás
25 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
1 vanília rúd

Valamint:

0,5 l tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az olajat a sóval és a cukorral együtt a vízhez adjuk és felforraljuk, ha felforrt beletesszük a lisztet és lereszteljük (rövid hőbehatást jelent!).
Majd a tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de alaposan keverjük el benne, mert különben kiikrásodik és használhatatlanná válik a tésztánk!
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kerek formákat nyomunk, egymástól megfelelő távolságban mivel minimum háromszorosára nő sütés közben.
Kevés vízzel megspricceljük a tésztánkat és 230 C-on elkezdjük sütni, majd mielőtt elkészült letesszük 210 C-ra. Az elkészült fánkok "kalapját" recés késsel levágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a tej 20 %-ával és a sűrítő anyagokkal sima péppé keverjük. A maradék tejet és a vanília rudat felforraljuk, s a pépre öntjük. A fehérjét felverjük a cukorral és a krémhez keverjük.
Közben felverjük a tejszínhabot is.
Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a fánkokat, először a sárga krémmel aztán a tejszínhabbal, végül ráhelyezzük a kalapokat és már fogyasztható is!

Alternatív elkészítés

Olvasztott cukorba márthatjuk a kalapokat valamint megszórhatjuk őket reszelt mandulával is!
Képviselő fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!