Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Képviselőfánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kb. 20db képviselőfánkhoz:

1 dl víz
csipet só
1 kávéskanál cukor
10 dkg liszt
3 egész tojás
10 dkg margarin

Sárga krémhez:

5 dl tej
15 dkg cukor
4 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Előbb a krémet készítem el, hogy tudjon hűlni.
A pudingport simára keverem a hideg tej kétharmad részével, és a tojássárgájával.
A tojásfehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verem.
A maradék tejet és a cukrot a vaníliás cukorral együtt felforralom, és leforrázom vele a pudingkrémet, majd jól összekeverem.
Ezután állandó keverés mellett kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzöm. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét.
Amíg hűl, addig megsütöm a fánkokat.
A vizet, a margarint, a sót és a cukrot egy tálban felforralom, majd állandó keverés mellett beleszórom a lisztet. Ekkor leveszem a tűzről, és egyenként hozzákeverem a tojásokat a masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsire nyomózsákból ringló nagyságú tésztagömböket nyomok, egymástól nagyobb távolságra, ugyanis legalább háromszorosára nőnek a fánkok.
Nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőajtaját.
A ki hűlt fánkok tetejét levágom, és töltöm a krémmel, majd a tetejét visszahelyezve megszórom porcukorral.

Alternatív elkészítés

Mielőtt a megtöltött fánkok tetejét visszaraknánk, nyomhatunk még a krémre tejszínhabot is, és utána rá a teteje, és porcukor.
Képviselőfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!