
Képviselőfánk


Hozzávalók
Kb. 20db képviselőfánkhoz:
Sárga krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A pudingport simára keverem a hideg tej kétharmad részével, és a tojássárgájával.
A tojásfehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verem.
A maradék tejet és a cukrot a vaníliás cukorral együtt felforralom, és leforrázom vele a pudingkrémet, majd jól összekeverem.
Ezután állandó keverés mellett kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzöm. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét.
Amíg hűl, addig megsütöm a fánkokat.
A vizet, a margarint, a sót és a cukrot egy tálban felforralom, majd állandó keverés mellett beleszórom a lisztet. Ekkor leveszem a tűzről, és egyenként hozzákeverem a tojásokat a masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsire nyomózsákból ringló nagyságú tésztagömböket nyomok, egymástól nagyobb távolságra, ugyanis legalább háromszorosára nőnek a fánkok.
Nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőajtaját.
A ki hűlt fánkok tetejét levágom, és töltöm a krémmel, majd a tetejét visszahelyezve megszórom porcukorral.
Alternatív elkészítés


Képviselőfánk
Hozzávalók
Kb. 20db képviselőfánkhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A pudingport simára keverem a hideg tej kétharmad részével, és a tojássárgájával.
A tojásfehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verem.
A maradék tejet és a cukrot a vaníliás cukorral együtt felforralom, és leforrázom vele a pudingkrémet, majd jól összekeverem.
Ezután állandó keverés mellett kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzöm. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét.
Amíg hűl, addig megsütöm a fánkokat.
A vizet, a margarint, a sót és a cukrot egy tálban felforralom, majd állandó keverés mellett beleszórom a lisztet. Ekkor leveszem a tűzről, és egyenként hozzákeverem a tojásokat a masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsire nyomózsákból ringló nagyságú tésztagömböket nyomok, egymástól nagyobb távolságra, ugyanis legalább háromszorosára nőnek a fánkok.
Nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőajtaját.
A ki hűlt fánkok tetejét levágom, és töltöm a krémmel, majd a tetejét visszahelyezve megszórom porcukorral.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?