Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Képviselőfánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kb. 20db képviselőfánkhoz:

1 dl víz
csipet só
1 kávéskanál cukor
10 dkg liszt
3 egész tojás
10 dkg margarin

Sárga krémhez:

5 dl tej
15 dkg cukor
4 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Előbb a krémet készítem el, hogy tudjon hűlni.
A pudingport simára keverem a hideg tej kétharmad részével, és a tojássárgájával.
A tojásfehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verem.
A maradék tejet és a cukrot a vaníliás cukorral együtt felforralom, és leforrázom vele a pudingkrémet, majd jól összekeverem.
Ezután állandó keverés mellett kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzöm. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét.
Amíg hűl, addig megsütöm a fánkokat.
A vizet, a margarint, a sót és a cukrot egy tálban felforralom, majd állandó keverés mellett beleszórom a lisztet. Ekkor leveszem a tűzről, és egyenként hozzákeverem a tojásokat a masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsire nyomózsákból ringló nagyságú tésztagömböket nyomok, egymástól nagyobb távolságra, ugyanis legalább háromszorosára nőnek a fánkok.
Nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőajtaját.
A ki hűlt fánkok tetejét levágom, és töltöm a krémmel, majd a tetejét visszahelyezve megszórom porcukorral.

Alternatív elkészítés

Mielőtt a megtöltött fánkok tetejét visszaraknánk, nyomhatunk még a krémre tejszínhabot is, és utána rá a teteje, és porcukor.
Képviselőfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!