Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Képviselőfánk torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

7 darab tojás
10 dkg liszt
10 dkg margarin
10 ek. víz

Krém puncs:

2,5 dl tej
8 dkg cukor
rumaroma
1 dl tejszín habnak felverve

Krém csoki:

0,5 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding étcsokoládés
2,5 dl tej
8 dkg cukor
1 dl tejszín habnak felverve

Díszítés:

1 dl tejszín habnak felverve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint, a vizet csipet sóval feltesszük a tűzhelyre, és amikor elkezd forrni a lisztet beletesszük és addig főzzük, amíg el nem válik el az edénytől. Ezután a tűzről levéve a tojásokat egyenként belekeverjük, majd jól összedolgozzuk habverővel. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Sütőpapíros tepsibe kb. 15 cm átmérőjű karikát nyomunk a tésztából, a maradék tésztából pedig kis halmokat nyomunk-hagyományos képviselő fánk lesz belőle. 200 C kezdjük sütni kb. 10 percig, majd 180 C még 15- 20 perc, a sütő ajtaját nem szabad kinyitni sütés közben! Ha kihűlt kettévágjuk.
Közben elkészítjük a krémeket: a pudingot megfőzzük, a cukrot a pudinghoz teszem, a tejszínt cukor nélkül verjük fel, amikor kihűlt a puding a felvert tejszínbe keverjük a habverőgéppel.
A krémeket is csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a kettévágott tészta aljába töltjük, alul a csoki, majd a puncs és még végül egy sor tejszín, amire a tészta tetejét rátesszük. Tetszés szerint díszítjük.

Tálalás

1 torta és még kb. 10 képviselő fánk

Tárolás

Hűtőben 3 nap

Alternatív elkészítés

Érdemes fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni, hogy a krém megpuhítsa a tésztát.
Képviselőfánk torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!