Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kijevi krémes

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 evőkanál tejföl
4 tojássárgája

Hab:

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
10 dkg durvára vágott dió

Krém:

500 ml tej
25 dkg Rama
25 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. Gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.
A hab hozzávalót felverjük, 3 részre osztjuk és megkenjük a lapokat vele, megszórjuk a durvára vágott dióval. 190 fokon 25 -30 perc alatt egyenként megsütjük.
Krém: a pudingot megfőzzük a tejben, ha kihűlt összekeverjük a cukorral, vaníliával habosra kevert Ramával. A kihűlt lapokat megkenjük, másnap szeleteljük.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom kiadós sütemény.
Kijevi krémes Kijevi krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!