
Kincsesbánya


Hozzávalók
Tészta:
Krémhez:
Habhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojássárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
Csokit is lehet reszelni a tetejére.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
33x34 cm



Kincsesbánya
Hozzávalók
Krémhez:
Habhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojássárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
Csokit is lehet reszelni a tetejére.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
33x34 cm


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?