Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói galuska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Az elkészítéshez:

papírforma (dobozban található)

Tésztához:

1 darab tojás (M-es),
25 ml víz

Csokoládés krémpudingporhoz:

400 ml hideg tej

Tejszínízű habporhoz:

100 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást és a vizet. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát a papír sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc .

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után tegyük egy süteményrácsra a formát és hagyjuk hűlni. Miután teljesen kihűlt a tészta, egy kés segítségével körbevágjuk a süteményt, majd tetszőleges darabokra vágjuk. A darabok eltávolításhoz egy kés segítségével lazítsuk fel a sütemény alját.

Tejszínízű hab:
A kimért tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a habport. Konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük.

Csokoládés krémpuding:
A tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a krémport. Kézi habverővel kb. 2 perc alatt csomómentesre keverjük.

Somlói galuska összeállítása:
A krémpudingot, a süteménydarabokat és a hab kb. felét 4 desszertes pohárban felváltva, rétegezve elosztjuk, végül a tetejét a maradék habbal díszítjük.
Az elkészített somlói galuskát tálalásig a hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

Tetszés szerint a rétegek közt szórjuk meg 50 g őrölt dióval és 30 g rumba áztatott mazsolával.
Somlói galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!