Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kivis szelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

40 dkg liszt
2 egész tojás
10 dkg porcukor
2 ek. olvasztott méz
5 dkg margarin
1 kanál szódabikarbóna

A krém hozzávalói:

4 dl tej
6 ek. liszt
7-8 kivi
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 db kivi apró kockára vagdalva

máz a tetejére:

15 dkg porcukor
2 kanál langyos víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Három egyenlő részre szétosztom, majd kinyújtom és közepes tepsibe egyenként kisütöm. A kihűlt lapokat a következő krémmel megtöltöm.
4 darab kivit megpucolok, és összemixelem. A tejbe beleteszem az összemixelt kivit és 5 kanál lisztet, Kis gázon besűrítem, majd kihűtöm. A margarint és a porcukrot habosra kikeverem és hozzáadom a kihűlt péphez. A megmaradt kiviket apró kockára vágom, és a krémbe teszem. A lapokat ezzel a krémmel megtöltöm a tetejére cukormázat tettem. A porcukrot és a vizet kikevertem és a felső lapra rákenem.
Kivis szelet Kivis szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!