
Kivis szelet


Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
máz a tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
4 darab kivit megpucolok, és összemixelem. A tejbe beleteszem az összemixelt kivit és 5 kanál lisztet, Kis gázon besűrítem, majd kihűtöm. A margarint és a porcukrot habosra kikeverem és hozzáadom a kihűlt péphez. A megmaradt kiviket apró kockára vágom, és a krémbe teszem. A lapokat ezzel a krémmel megtöltöm a tetejére cukormázat tettem. A porcukrot és a vizet kikevertem és a felső lapra rákenem.



Kivis szelet
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
máz a tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
4 darab kivit megpucolok, és összemixelem. A tejbe beleteszem az összemixelt kivit és 5 kanál lisztet, Kis gázon besűrítem, majd kihűtöm. A margarint és a porcukrot habosra kikeverem és hozzáadom a kihűlt péphez. A megmaradt kiviket apró kockára vágom, és a krémbe teszem. A lapokat ezzel a krémmel megtöltöm a tetejére cukormázat tettem. A porcukrot és a vizet kikevertem és a felső lapra rákenem.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?