Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kockás finomság

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. finomliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Csokis krém:

10 dkg csokoládé
2,5 dl tej
4 ek. porcukor
0,5 dl víz
2 dl Hulala tejszín

Rózsaszín krém:

1 csomag epres pudingpor
2,5 dl tej
4 ek. porcukor
120 gramm epres joghurt
0,5 dl víz
2 dl Hulala tejszín

Lapok kenéséhez:

70 ml tej
20 ml rum aroma

Bevonathoz:

1 ek. étolaj
díszítő cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt.

Csokoládés krém:

A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd felfőzzük. Az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

Rózsaszín krém:

Az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a epres joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk, és a joghurtos krémhez keverjük. Végül beleforgatjuk a felvert tejszínt is. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

Összeállítás:

A piskótalapokat rumos tejjel, egy ecset segítségével lekenjük. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba töltjük, és a lapokra átlósan csíkokat nyomunk felváltva a két krémből. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.

A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére csurgatjuk. Díszítő cukorral dekorálhatjuk.

Hűtőbe tesszük pár órára.

Alternatív elkészítés

Nagyon kiadós finomság!

Személyes megjegyzés

Nagyon mutatós, nagyon finom, ünnepi asztalokon is megállja a helyét!
Kockás finomság Kockás finomság Kockás finomság Kockás finomság

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!