Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszcsiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszcsiga

15 dkg margarin
50 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
1dl feketekávé (helyette rumot, teát szoktam beletenni)
1dl rum
5-6 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez:

4 evőkanál liszt
2 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kekszet daráld le (inkább vedd daráltan)! Puha margarinnal, a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj! Tedd a hűtőszekrénybe, amíg a krém elkészül.

Ehhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrűre! A margarint a porcukorral keverd habosra, szórd bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsd el!

A kekszes masszát simítsd nedves fóliára ujjnyi vastagon! Kend meg a krémmel, majd a fólia segítségével göngyöld fel! Szórj rá kókuszreszeléket, s mielőtt felszeletelnéd, hűtsd be!
Kókuszcsiga Kókuszcsiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!