Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszhabos-szilvás sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt
16 dkg vaj
5 db tojássárgája
5 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja
csipet só

Tetejére:

5 db tojásfehérje
60 dkg szilva
15 dkg kókuszreszelék
20 dkg porcukor
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál rum
pici só
2-3 evőkanál szilvalekvár/esetleg barack/
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Szilvát megmossuk, lecsurgatjuk, kimagozzuk. Apró kockára vágjuk, összekeverjük a fahéjjal és hűtőbe tesszük. Kb. 22x35-ös tepsit vajjal kikenünk és lisztezünk. Sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét hűtőbe tesszük. Lisztet elkeverjük a csipet sóval, porcukorral, vanillincukorral, sütőporral, citromhéjjal. Elmorzsoljuk benne a vajat, és a tojások sárgájával összegyúrjuk és fél órát hűtőben pihentetjük. A tésztát pár mozdulattal átgyúrjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a már előkészített tepsibe terítjük. A tojásfehérjét a sóval, a kétféle cukorral, evőkanál rummal kemény habbá verjük. Összeforgatjuk a kókusszal, és a fahéjas szilvával. A tésztát megkenjük lekvárral, és a tojáshabot rásimítjuk. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva tálaljuk.

Tálalás

Attól függ, mekkora darabokra vágjuk. Nekem 5x5 -ös kockából 24 db lett.

Tárolás

Hűvös helyen, konyharuhával letakarva.
Kókuszhabos-szilvás sütemény Kókuszhabos-szilvás sütemény Kókuszhabos-szilvás sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!