Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos-csokis rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos-csokis rétes

1/2 cs rétes (3 lap)
2 dl kókusztej
2 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
1 ek rum
1-2 ek étolaj
15 dkg étcsoki pasztilla, vagy reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.

Elkészítés

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejszínnel és kókusztejjel sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, vaníliás cukrot és a kókuszt.
Egy sütőlapra kiterítünk egy lap rétest, vékonyan egy ecsettel megolajozzuk, majd óvatosan ráterítjük a második lapot, szintén egy kis olaj, végül a harmadik lap.
Az egyik szélénél ráhalmozzuk szép egyenletesen a kókuszos krémet, majd vastagon megszórjuk a csokival, hogy mindenhova jusson.
Elkezdjük feltekerni, először ráhajtjuk a tésztát, hogy összefogja a csokit, majd óvatosan feltekerjük, és a papír segítségével tepsire tesszük.
A tetejét is vékonyan megkenhetjük olajjal.
200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalás

1 rúd rétes. Tálalás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből.

Alternatív elkészítés

Érdemes mellé egy másik ízt is elkészíteni (pl. almás-napraforgós a receptjeim közül:), így fel tudjuk használni a teljes csomag réteslapot.
Érdemes még langyosan elvágni, mert a csoki visszakeményedik benne, és finom ropogós lesz, viszont nehezebben vágható.
Kókuszos-csokis rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!