Kókuszos-csokis rétes
Hozzávalók
Kókuszos-csokis rétes
1/2 cs rétes (3 lap)
1 cs Dr. oetker eredeti Puding vaníliaízű
2 dl kókusztej
2 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
1 ek rum
1-2 ek étolaj
15 dkg étcsoki pasztilla, vagy reszelt csokoládé
Elkészítés
Előkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
Elkészítés
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejszínnel és kókusztejjel sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, vaníliás cukrot és a kókuszt.
Egy sütőlapra kiterítünk egy lap rétest, vékonyan egy ecsettel megolajozzuk, majd óvatosan ráterítjük a második lapot, szintén egy kis olaj, végül a harmadik lap.
Az egyik szélénél ráhalmozzuk szép egyenletesen a kókuszos krémet, majd vastagon megszórjuk a csokival, hogy mindenhova jusson.
Elkezdjük feltekerni, először ráhajtjuk a tésztát, hogy összefogja a csokit, majd óvatosan feltekerjük, és a papír segítségével tepsire tesszük.
A tetejét is vékonyan megkenhetjük olajjal.
200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Egy sütőlapra kiterítünk egy lap rétest, vékonyan egy ecsettel megolajozzuk, majd óvatosan ráterítjük a második lapot, szintén egy kis olaj, végül a harmadik lap.
Az egyik szélénél ráhalmozzuk szép egyenletesen a kókuszos krémet, majd vastagon megszórjuk a csokival, hogy mindenhova jusson.
Elkezdjük feltekerni, először ráhajtjuk a tésztát, hogy összefogja a csokit, majd óvatosan feltekerjük, és a papír segítségével tepsire tesszük.
A tetejét is vékonyan megkenhetjük olajjal.
200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás
1 rúd rétes. Tálalás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből.
Alternatív elkészítés
Érdemes mellé egy másik ízt is elkészíteni (pl. almás-napraforgós a receptjeim közül:), így fel tudjuk használni a teljes csomag réteslapot.
Érdemes még langyosan elvágni, mert a csoki visszakeményedik benne, és finom ropogós lesz, viszont nehezebben vágható.
Érdemes még langyosan elvágni, mert a csoki visszakeményedik benne, és finom ropogós lesz, viszont nehezebben vágható.
Kedvencnek jelölöm
Kókuszos-csokis rétes
Hozzávalók
Kókuszos-csokis rétes
1/2 cs rétes (3 lap)
2 dl kókusztej
2 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
1 ek rum
1-2 ek étolaj
15 dkg étcsoki pasztilla, vagy reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
Elkészítés
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejszínnel és kókusztejjel sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, vaníliás cukrot és a kókuszt.
Egy sütőlapra kiterítünk egy lap rétest, vékonyan egy ecsettel megolajozzuk, majd óvatosan ráterítjük a második lapot, szintén egy kis olaj, végül a harmadik lap.
Az egyik szélénél ráhalmozzuk szép egyenletesen a kókuszos krémet, majd vastagon megszórjuk a csokival, hogy mindenhova jusson.
Elkezdjük feltekerni, először ráhajtjuk a tésztát, hogy összefogja a csokit, majd óvatosan feltekerjük, és a papír segítségével tepsire tesszük.
A tetejét is vékonyan megkenhetjük olajjal.
200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Egy sütőlapra kiterítünk egy lap rétest, vékonyan egy ecsettel megolajozzuk, majd óvatosan ráterítjük a második lapot, szintén egy kis olaj, végül a harmadik lap.
Az egyik szélénél ráhalmozzuk szép egyenletesen a kókuszos krémet, majd vastagon megszórjuk a csokival, hogy mindenhova jusson.
Elkezdjük feltekerni, először ráhajtjuk a tésztát, hogy összefogja a csokit, majd óvatosan feltekerjük, és a papír segítségével tepsire tesszük.
A tetejét is vékonyan megkenhetjük olajjal.
200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás
1 rúd rétes. Tálalás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből.
Alternatív elkészítés
Érdemes mellé egy másik ízt is elkészíteni (pl. almás-napraforgós a receptjeim közül:), így fel tudjuk használni a teljes csomag réteslapot.
Érdemes még langyosan elvágni, mert a csoki visszakeményedik benne, és finom ropogós lesz, viszont nehezebben vágható.
Érdemes még langyosan elvágni, mert a csoki visszakeményedik benne, és finom ropogós lesz, viszont nehezebben vágható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?