Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos-kekszes őzgerinc (sütés nélkül)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kókuszos réteg:

10 dl tej
10 ek. cukor
30 dkg kókuszreszelék
6 púpozott ek. liszt
10 ek. cukor
1 ek. étkezési keményítő

Kakaós töltelék:

20 dkg darált keksz
10 dkg háztartási keksz darabolva
2,5 dl tej
10 dkg cukor
12 dkg vaj (kis kocka fele)
fél rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

2 db őzgerinc formát folpackkal kibélelünk.Az egész kekszeket apró darabokra tördeljük.

Elkészítés

Kókuszos réteg:
A hideg tejbe belekeverjük csomómentesre a lisztet, keményítőt és elkezdjük főzni, jól besűrítjük. Beletesszük a cukrokat, és a kókuszreszeléket. Miután kicsit meghűlt a massza 3/4-ét beleegyengetjük a formákba, a többit félre tesszük.
Kakaós töltelék:
Gázon a vajat, tejet, kakaót összemelegítjük, majd levesszük a tűzről, belerakjuk a rumaromát, jól elkeverjük és bele a darált kekszet, darabolt kekszet elkeverjük.
Ezt a masszát belerakjuk a kókuszos rétegbe, és a tetejére rétegezzük a félretett kókuszos masszát.
1 éjszakára (esetleg pár órára) hűtőbe tesszük majd kiborítjuk tálcára, lehúzzuk róla a folpackot és vizes késsel szeleteljük.

Tálalás

2 db őzgerinc formára szól a recept.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A kakaós rétegbe tehetünk: pirított diót, mogyorót, mazsolát stb.
Kókuszos-kekszes őzgerinc (sütés nélkül) Kókuszos-kekszes őzgerinc (sütés nélkül)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!