
Kókuszos-kekszes őzgerinc (sütés nélkül)


Hozzávalók
kókuszos réteg:
Kakaós töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A hideg tejbe belekeverjük csomómentesre a lisztet, keményítőt és elkezdjük főzni, jól besűrítjük. Beletesszük a cukrokat, és a kókuszreszeléket. Miután kicsit meghűlt a massza 3/4-ét beleegyengetjük a formákba, a többit félre tesszük.
Kakaós töltelék:
Gázon a vajat, tejet, kakaót összemelegítjük, majd levesszük a tűzről, belerakjuk a rumaromát, jól elkeverjük és bele a darált kekszet, darabolt kekszet elkeverjük.
Ezt a masszát belerakjuk a kókuszos rétegbe, és a tetejére rétegezzük a félretett kókuszos masszát.
1 éjszakára (esetleg pár órára) hűtőbe tesszük majd kiborítjuk tálcára, lehúzzuk róla a folpackot és vizes késsel szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Kókuszos-kekszes őzgerinc (sütés nélkül)
Hozzávalók
kókuszos réteg:
Kakaós töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A hideg tejbe belekeverjük csomómentesre a lisztet, keményítőt és elkezdjük főzni, jól besűrítjük. Beletesszük a cukrokat, és a kókuszreszeléket. Miután kicsit meghűlt a massza 3/4-ét beleegyengetjük a formákba, a többit félre tesszük.
Kakaós töltelék:
Gázon a vajat, tejet, kakaót összemelegítjük, majd levesszük a tűzről, belerakjuk a rumaromát, jól elkeverjük és bele a darált kekszet, darabolt kekszet elkeverjük.
Ezt a masszát belerakjuk a kókuszos rétegbe, és a tetejére rétegezzük a félretett kókuszos masszát.
1 éjszakára (esetleg pár órára) hűtőbe tesszük majd kiborítjuk tálcára, lehúzzuk róla a folpackot és vizes késsel szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?