Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos ostyaszelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos ostyaszelet

3 nagyméretű ostyalap
2 dl tej
20 dkg kókusz reszelék
50 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet, a kókuszreszeléket, a cukrot felfőzzük, míg a cukor elolvad, majd belekeverjük a lisztet. Kb. 5 percig főzzük takarék lángon, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, elfelezzük. Az egyik felébe a vaníliás cukrot, a másik felébe a szitált kakaót keverjük. Az alsó ostyalapot a kakaós krémmel kenjük meg, majd rátesszük a másik ostyalapot. Erre jön a vaníliás krém, majd a harmadik ostyalap. Az egészet lepréselve hűtőbe rakjuk. Pár óra múlva szeletelhető.
Kókuszos ostyaszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!