Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kolbászos kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kolbászos kocka

500 g liszt
100 ml tej
150 g tejföl
1 tojás
120 g zsír
1 és 1/2 kk. só

Kenéshez:

1 tojás

Töltelék:

200 g füstölt kolbász
50 ml pikáns ketchup

Tetejére:

kevés reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt szárazon a liszttel elvegyítjük.
A kolbászt felkarikázzuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítés

A lisztet, a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, majd egy konyharuhával letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük.
Miután megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és 5 cm-es kockákra felvágjuk, majd minden második kockát a kolbászkarikák méretére kiszúrunk (én erre a célra egy hűsítő kupakját használtam).
A telt kockákat megkenjük tojásfehérjével, ráhelyezzük a kiszúrt kockákat, közepébe egy kevés ketchup-ot teszünk és rá a kolbászt. Tojássárgájával lekenjük, tetejükre kevés sajtot reszelünk, és a tepsibe helyezzük. 30-40 percet még kelni hagyjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tálalás

40-50 darab lesz ebből az adagból.

Tárolás

Frissen a legfinomabb.

Alternatív elkészítés

Sörnek, bornak remek kísérője
Kolbászos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!