
Kolbászos kocka


Hozzávalók
Kolbászos kocka
Kenéshez:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A kolbászt felkarikázzuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítés
Miután megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és 5 cm-es kockákra felvágjuk, majd minden második kockát a kolbászkarikák méretére kiszúrunk (én erre a célra egy hűsítő kupakját használtam).
A telt kockákat megkenjük tojásfehérjével, ráhelyezzük a kiszúrt kockákat, közepébe egy kevés ketchup-ot teszünk és rá a kolbászt. Tojássárgájával lekenjük, tetejükre kevés sajtot reszelünk, és a tepsibe helyezzük. 30-40 percet még kelni hagyjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Kolbászos kocka
Hozzávalók
Kolbászos kocka
Kenéshez:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A kolbászt felkarikázzuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítés
Miután megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és 5 cm-es kockákra felvágjuk, majd minden második kockát a kolbászkarikák méretére kiszúrunk (én erre a célra egy hűsítő kupakját használtam).
A telt kockákat megkenjük tojásfehérjével, ráhelyezzük a kiszúrt kockákat, közepébe egy kevés ketchup-ot teszünk és rá a kolbászt. Tojássárgájával lekenjük, tetejükre kevés sajtot reszelünk, és a tepsibe helyezzük. 30-40 percet még kelni hagyjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?