Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Köles palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Köles palacsinta

1 csésze párolt köles
1 csésze túró
(kevés tejföl, ha száraz a túró)
1 tojás
1 kk. vanília kivonat
1 kk. citromhéj
1-2 ek. porcukor (ízlés szerint több is lehet)
2-3 ek. liszt
1 ek. étkezési keményítő
mazsola
vaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kölest párolunk: 1 csésze köles, másfél csésze víz, pici só. A kölest mossuk meg, majd a rizshez hasonlóan pároljuk meg. A maradék párolt kölest köretként fogyaszthatjuk.

Elkészítés

A hozzávalókból könnyű, de nem híg tésztát keverünk. A liszt ne legyen sok, épp, csak ami összefogja.
Vajjal vékonyan megkent serpenyőbe tesszük egy evőkanál segítségével, egyenletesre egyengetjük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Porcukorral, lekvárral, gyümölcsökkel tálalhatjuk.

Alternatív elkészítés

A köles másik feléből, ami megmaradt, elkészíthetjük a köles lepényét, ez sós változat, köretnek. Ezt is feltöltöm ;)
Köles palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!