Köles palacsinta
Hozzávalók
Köles palacsinta
1 csésze párolt köles
1 csésze túró
(kevés tejföl, ha száraz a túró)
1 tojás
1 kk. vanília kivonat
1 kk. citromhéj
1-2 ek. porcukor (ízlés szerint több is lehet)
2-3 ek. liszt
1 ek. étkezési keményítő
mazsola
vaj a sütéshez
Elkészítés
Előkészítés
Kölest párolunk: 1 csésze köles, másfél csésze víz, pici só. A kölest mossuk meg, majd a rizshez hasonlóan pároljuk meg. A maradék párolt kölest köretként fogyaszthatjuk.
Elkészítés
A hozzávalókból könnyű, de nem híg tésztát keverünk. A liszt ne legyen sok, épp, csak ami összefogja.
Vajjal vékonyan megkent serpenyőbe tesszük egy evőkanál segítségével, egyenletesre egyengetjük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Porcukorral, lekvárral, gyümölcsökkel tálalhatjuk.
Vajjal vékonyan megkent serpenyőbe tesszük egy evőkanál segítségével, egyenletesre egyengetjük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Porcukorral, lekvárral, gyümölcsökkel tálalhatjuk.
Alternatív elkészítés
A köles másik feléből, ami megmaradt, elkészíthetjük a köles lepényét, ez sós változat, köretnek. Ezt is feltöltöm ;)
Kedvencnek jelölöm
Köles palacsinta
Hozzávalók
Köles palacsinta
1 csésze párolt köles
1 csésze túró
(kevés tejföl, ha száraz a túró)
1 tojás
1 kk. vanília kivonat
1 kk. citromhéj
1-2 ek. porcukor (ízlés szerint több is lehet)
2-3 ek. liszt
1 ek. étkezési keményítő
mazsola
vaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Kölest párolunk: 1 csésze köles, másfél csésze víz, pici só. A kölest mossuk meg, majd a rizshez hasonlóan pároljuk meg. A maradék párolt kölest köretként fogyaszthatjuk.
Elkészítés
A hozzávalókból könnyű, de nem híg tésztát keverünk. A liszt ne legyen sok, épp, csak ami összefogja.
Vajjal vékonyan megkent serpenyőbe tesszük egy evőkanál segítségével, egyenletesre egyengetjük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Porcukorral, lekvárral, gyümölcsökkel tálalhatjuk.
Vajjal vékonyan megkent serpenyőbe tesszük egy evőkanál segítségével, egyenletesre egyengetjük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Porcukorral, lekvárral, gyümölcsökkel tálalhatjuk.
Alternatív elkészítés
A köles másik feléből, ami megmaradt, elkészíthetjük a köles lepényét, ez sós változat, köretnek. Ezt is feltöltöm ;)
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?