
Körtés kókuszos süti


Hozzávalók
Körtés kókuszos süti
kikenéshez:
tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A puha Rama margarint és a cukrot egy fakanállal habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadva jól összedolgozzuk.
A kókuszreszeléket, a lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott, kicsumázott, kockára vágott körtével a margarinos masszához adjuk.
Egy alacsony peremű tortaformát vékonyan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a keveréket belesimítjuk. A cukrot a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben a közepesnél kissé erősebb lánggal (190°C; légkeveréses sütőben 170°C) kb. 35 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Körtés kókuszos süti
Hozzávalók
Körtés kókuszos süti
kikenéshez:
tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A puha Rama margarint és a cukrot egy fakanállal habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadva jól összedolgozzuk.
A kókuszreszeléket, a lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott, kicsumázott, kockára vágott körtével a margarinos masszához adjuk.
Egy alacsony peremű tortaformát vékonyan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a keveréket belesimítjuk. A cukrot a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben a közepesnél kissé erősebb lánggal (190°C; légkeveréses sütőben 170°C) kb. 35 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?