Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés kókuszos süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Körtés kókuszos süti

15 dkg Rama
18 dkg kristálycukor
3 db tojás
két marék kókuszreszelék
15 dkg liszt
2 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 dl tej
2 nagyobb körte

kikenéshez:

Rama
2-3 ek. zsemlemorzsa

tetejére:

2 ek. kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

10 szelet elkészítéséhez:
A puha Rama margarint és a cukrot egy fakanállal habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadva jól összedolgozzuk.
A kókuszreszeléket, a lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott, kicsumázott, kockára vágott körtével a margarinos masszához adjuk.
Egy alacsony peremű tortaformát vékonyan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a keveréket belesimítjuk. A cukrot a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben a közepesnél kissé erősebb lánggal (190°C; légkeveréses sütőben 170°C) kb. 35 percig sütjük.

Tálalás

Ha egy napot áll még finomabb.

Alternatív elkészítés

A körtét lehet almával is helyettesíteni.
Körtés kókuszos süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!