Kovászos kenyér



Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel bevágjuk (max. 1 cm mélyen) és vízzel megkenjük (kb. 1 ek). Meleg helyen további 1 órát kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük
Allsó-felső sütés kb. 220°C-ra. (előmelegítve)
Ha megkelt a kenyér, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 15 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a kenyeret további kb. 30-40 percig aranybarna színűre sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kenyeret sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Tippek:
Ha ropogósabb kenyeret szeretnénk, helyezzünk a sütő aljába egy hőálló tálba (kb. 25 cm átmérő) 2 ujjnyi magasságban vizet és ezzel együtt melegítsük elő a sütőt. A megfelelő eredmény eléréséhez a vizet a sütés végéig hagyjuk a sütőben.


Kovászos kenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 35x40 cm) helyezzük. A tetejét éles késsel bevágjuk (max. 1 cm mélyen) és vízzel megkenjük (kb. 1 ek). Meleg helyen további 1 órát kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük
Allsó-felső sütés kb. 220°C-ra. (előmelegítve)
Ha megkelt a kenyér, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 15 percig sütjük. Az idő leteltével a sütő hőmérsékletét kb. 190°C-ra visszavesszük, majd a kenyeret további kb. 30-40 percig aranybarna színűre sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kenyeret sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Tippek:
Ha ropogósabb kenyeret szeretnénk, helyezzünk a sütő aljába egy hőálló tálba (kb. 25 cm átmérő) 2 ujjnyi magasságban vizet és ezzel együtt melegítsük elő a sütőt. A megfelelő eredmény eléréséhez a vizet a sütés végéig hagyjuk a sütőben.
Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?