Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kozák sapka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg liszt
8 tojás
30 dkg porcukor
8 ek. forró víz
egy csipet só

Krém:

5 dkg liszt
1 tojás
3 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
10-15 dkg kókuszreszelék

KAKAÓS MÁZ:

4 ek. porcukor
4 ek. víz
50 g vaj
citromlé(kb. egy-két facsarásnyi)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sárgákat porcukorral és 8 ek. forró vízzel -amit apránként adok hozzá- habosra keverjük. A lisztes keverékkel felváltva a tojássárgákhoz adjuk. Nagy gáztepsibe tesszük és 180 °C-on alsó felső sütésen 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ezalatt elkészítem a krémet. A lisztet a tojást és a tejet összekeverem és vízfürdőben sűrűre főzöm, majd azonnal kihűtöm (én közben gépi habverővel keverem).
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összezuttyantjuk őket (én a krémbe is tettem egy kevés kókuszreszeléket, de ez ízlés függő).
Ezután kezdődik a süti gyártás. Pogácsaszaggatóval készítettem, de ha kocka alakúra vágtam volna, akkor kevesebb maradék tésztám maradna.
A kiszaggatott piskótát elfeleztem, közepére krémet tettem majd összeragasztottam a két felet. Az oldalát körbe krémmel kentem, majd kókuszreszelékbe forgattam.
Én a tetejére tejcsokis tortabevonót tettem, de kakaós mázat is lehet készíteni.
Kozák sapka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!