
Kozák sapka


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
KAKAÓS MÁZ:
Elkészítés
Elkészítés
Ezalatt elkészítem a krémet. A lisztet a tojást és a tejet összekeverem és vízfürdőben sűrűre főzöm, majd azonnal kihűtöm (én közben gépi habverővel keverem).
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összezuttyantjuk őket (én a krémbe is tettem egy kevés kókuszreszeléket, de ez ízlés függő).
Ezután kezdődik a süti gyártás. Pogácsaszaggatóval készítettem, de ha kocka alakúra vágtam volna, akkor kevesebb maradék tésztám maradna.
A kiszaggatott piskótát elfeleztem, közepére krémet tettem majd összeragasztottam a két felet. Az oldalát körbe krémmel kentem, majd kókuszreszelékbe forgattam.
Én a tetejére tejcsokis tortabevonót tettem, de kakaós mázat is lehet készíteni.


Kozák sapka
Hozzávalók
Krém:
KAKAÓS MÁZ:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezalatt elkészítem a krémet. A lisztet a tojást és a tejet összekeverem és vízfürdőben sűrűre főzöm, majd azonnal kihűtöm (én közben gépi habverővel keverem).
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd összezuttyantjuk őket (én a krémbe is tettem egy kevés kókuszreszeléket, de ez ízlés függő).
Ezután kezdődik a süti gyártás. Pogácsaszaggatóval készítettem, de ha kocka alakúra vágtam volna, akkor kevesebb maradék tésztám maradna.
A kiszaggatott piskótát elfeleztem, közepére krémet tettem majd összeragasztottam a két felet. Az oldalát körbe krémmel kentem, majd kókuszreszelékbe forgattam.
Én a tetejére tejcsokis tortabevonót tettem, de kakaós mázat is lehet készíteni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?