Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémes

275 g tojásfehérje
125 g víz
150 g cukor
750 g víz
75 g cukor
csipetnyi só
fél vanília rúd
250 g víz
500 ml habtejszín

Elkészítés

A Krémes elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés

A leveles tésztákat forró sütőben megsütjük, érdemes villával megszurkálni sütés előtt, hogy ne növekedjen meg túlságosan!
A tojásfehérjét habbá verjük a 125 g vízzel és a 150 g cukorral.
A 750 g vizet, a 75 g cukorral, a csipetnyi sóval és a félbe vágott kikapargatott vaníliával felforraljuk.
A 135 g pudingport és a 250 g vizet csomómentesre kikeverjük. Ezt adjuk a forrósban lévő cukros vízhez.
Folyamatos keverés mellett (célszerű kézi habverővel) jó masszívvá sűrítjük. Még a lángon hagyva belekeverünk egy jó nagy habkártyányi fehérje habot.
Majd a tűzről levéve beleforgatjuk a maradékot is.
A tejszínből kemény habot verünk.
Az egyik lapot a szögletes tortaformában hagyjuk, erre halmozzuk a sárga krémet, amit tejszínhabbal borítunk, végül a második lap kerül rá.
Egy éjszakán át pihentetjük!

Alternatív elkészítés

Az igazi cukrászdás krémes :)

A fotó nem sikerült a legjobban, de amint újra elkészítem töltök fel másikat!
Krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!