Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémes

275 g tojásfehérje
125 g víz
150 g cukor
750 g víz
75 g cukor
csipetnyi só
fél vanília rúd
250 g víz
500 ml habtejszín

Elkészítés

Elkészítés

A leveles tésztákat forró sütőben megsütjük, érdemes villával megszurkálni sütés előtt, hogy ne növekedjen meg túlságosan!
A tojásfehérjét habbá verjük a 125 g vízzel és a 150 g cukorral.
A 750 g vizet, a 75 g cukorral, a csipetnyi sóval és a félbe vágott kikapargatott vaníliával felforraljuk.
A 135 g pudingport és a 250 g vizet csomómentesre kikeverjük. Ezt adjuk a forrósban lévő cukros vízhez.
Folyamatos keverés mellett (célszerű kézi habverővel) jó masszívvá sűrítjük. Még a lángon hagyva belekeverünk egy jó nagy habkártyányi fehérje habot.
Majd a tűzről levéve beleforgatjuk a maradékot is.
A tejszínből kemény habot verünk.
Az egyik lapot a szögletes tortaformában hagyjuk, erre halmozzuk a sárga krémet, amit tejszínhabbal borítunk, végül a második lap kerül rá.
Egy éjszakán át pihentetjük!

Alternatív elkészítés

Az igazi cukrászdás krémes :)

A fotó nem sikerült a legjobban, de amint újra elkészítem töltök fel másikat!
Krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-28
0 Kedvelés

Amerika kedvence a brownie, süsd meg te is!

A sötétbarna, szeletekre vágva tálalt sütemény nevét a színéről kapta, az íze pedig nagyon-nagyon csokis. A csokis ízvilág rengeteg további hozzávalóval is szuperül harmonizál, ezért igazán változatos brownie-k kerülhetnek az asztalra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-07-27
1 Kedvelés

Sütnél valami finomat? Ebből a 10 hozzávalóból jó, ha mindig tartasz otthon

Liszt, zsiradék, cukor, tojás – hogy csak a leggyakoribb sütéshez használatos alapanyagokat említsük, ezeknél azonban egy kicsit több kell az igazán finom édességekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-07-09
2 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!