Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémes

275 g tojásfehérje
125 g víz
150 g cukor
750 g víz
75 g cukor
csipetnyi só
fél vanília rúd
250 g víz
500 ml habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A leveles tésztákat forró sütőben megsütjük, érdemes villával megszurkálni sütés előtt, hogy ne növekedjen meg túlságosan!
A tojásfehérjét habbá verjük a 125 g vízzel és a 150 g cukorral.
A 750 g vizet, a 75 g cukorral, a csipetnyi sóval és a félbe vágott kikapargatott vaníliával felforraljuk.
A 135 g pudingport és a 250 g vizet csomómentesre kikeverjük. Ezt adjuk a forrósban lévő cukros vízhez.
Folyamatos keverés mellett (célszerű kézi habverővel) jó masszívvá sűrítjük. Még a lángon hagyva belekeverünk egy jó nagy habkártyányi fehérje habot.
Majd a tűzről levéve beleforgatjuk a maradékot is.
A tejszínből kemény habot verünk.
Az egyik lapot a szögletes tortaformában hagyjuk, erre halmozzuk a sárga krémet, amit tejszínhabbal borítunk, végül a második lap kerül rá.
Egy éjszakán át pihentetjük!

Alternatív elkészítés

Az igazi cukrászdás krémes :)

A fotó nem sikerült a legjobban, de amint újra elkészítem töltök fel másikat!
Krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!