Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

12 dkg liszt
2 dkg vaj
1 késhegynyi só
1 kávéskanál ecet
víz
10 dkg hideg vaj

A töltelékhez:

2 dkg liszt
3 evőkanál cukor
1/2 l tej
2 tojásfehérje
1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

12 dkg lisztet, 2 dkg vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és a szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk.
A tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 dkg hideg vajat csomagolunk bele.
Ismételt nyújtás és összehajtás után, kb. 10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk, és hajtjuk, közben mindig 10 percre hideg helyre téve.
Legvégül közepes nagyságú sütőlemezen, vagy tepsi hátulján vékonyra kinyújtva villával egy kicsit megszurkálva szép sárgára sütjük.
A pudingport 2 dkg liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1/2 l tejjel csomómentesen elkeverünk azután állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Időközben 2 tojásfehérjéből, 1 kanál porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, melyet a tűzről levett forró krémhez azonnal könnyedén hozzákeverünk. A krémet még melegen az egyik vajas lapra egyenletesen felkenjük, és letakaratlanul hűlni hagyjuk. Mikor langyosra hűlt a másik lapot ráborítjuk, gyengéden rányomjuk.
Porcukorral bőven beszórjuk.

Alternatív elkészítés

Érdemes 1 napig várni a szeleteléssel, mert addigra megpuhul a tészta és könnyebb szeletelni.
Krémes lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!