
Krémes lepény


Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 dkg hideg vajat csomagolunk bele.
Ismételt nyújtás és összehajtás után, kb. 10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk, és hajtjuk, közben mindig 10 percre hideg helyre téve.
Legvégül közepes nagyságú sütőlemezen, vagy tepsi hátulján vékonyra kinyújtva villával egy kicsit megszurkálva szép sárgára sütjük.
A pudingport 2 dkg liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1/2 l tejjel csomómentesen elkeverünk azután állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Időközben 2 tojásfehérjéből, 1 kanál porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, melyet a tűzről levett forró krémhez azonnal könnyedén hozzákeverünk. A krémet még melegen az egyik vajas lapra egyenletesen felkenjük, és letakaratlanul hűlni hagyjuk. Mikor langyosra hűlt a másik lapot ráborítjuk, gyengéden rányomjuk.
Porcukorral bőven beszórjuk.
Alternatív elkészítés


Krémes lepény
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 dkg hideg vajat csomagolunk bele.
Ismételt nyújtás és összehajtás után, kb. 10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk, és hajtjuk, közben mindig 10 percre hideg helyre téve.
Legvégül közepes nagyságú sütőlemezen, vagy tepsi hátulján vékonyra kinyújtva villával egy kicsit megszurkálva szép sárgára sütjük.
A pudingport 2 dkg liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1/2 l tejjel csomómentesen elkeverünk azután állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Időközben 2 tojásfehérjéből, 1 kanál porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, melyet a tűzről levett forró krémhez azonnal könnyedén hozzákeverünk. A krémet még melegen az egyik vajas lapra egyenletesen felkenjük, és letakaratlanul hűlni hagyjuk. Mikor langyosra hűlt a másik lapot ráborítjuk, gyengéden rányomjuk.
Porcukorral bőven beszórjuk.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?