Krémes részegbarát
Hozzávalók
Krémes részegbarát
5 tojás
5 csapott evőkanál cukor
5 púpozott evőkanál liszt
Negyed csomag Dr. Oetker Sütőpor
1-1,5 doboz babapiskóta
0,5 dl rum
1,5 dl mandulalikőr
1,5 dl presszókávé
baracklekvár
színes tortadíszítő cukor
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg mascarpone krémsajt
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
Elkészítés
Elkészítés
Az 5 tojásból 5 kanál cukorral, 5 kanál liszttel és sütőporral piskótát sütünk. Kihűlés után a tetejét megkenjük vékonyan baracklekvárral. A margarint a 3 tojássárgájával és 25 dkg porcukorral habosra keverünk, ezután óvatosan adagoljuk bele a krémsajtot. A 1/2 dl rumot és a likőrt és a kávét egy kisebb tálba öntjük. A piskótákat egyenként belemártjuk, majd a krém tetejére sorba rakjuk. Amikor az egész piskótát befedtük, akkor a maradék krémet a piskóták közé és a tetejükre kenjük. A 3 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk gőz fölött, majd rásimítjuk a krém tetejére. Ízlés szerint színes tortacukorral díszítjük a tetejét. Hűtőbe tesszük, majd kockára vágva kínáljuk. Mártsuk vízbe a kést előtte.
Kedvencnek jelölöm
Krémes részegbarát
Hozzávalók
Krémes részegbarát
5 tojás
5 csapott evőkanál cukor
5 púpozott evőkanál liszt
negyed csomag Dr. Oetker Sütőpor
1-1,5 doboz babapiskóta
0,5 dl rum
1,5 dl mandulalikőr
1,5 dl presszókávé
baracklekvár
színes tortadíszítő cukor
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg mascarpone krémsajt
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az 5 tojásból 5 kanál cukorral, 5 kanál liszttel és sütőporral piskótát sütünk. Kihűlés után a tetejét megkenjük vékonyan baracklekvárral. A margarint a 3 tojássárgájával és 25 dkg porcukorral habosra keverünk, ezután óvatosan adagoljuk bele a krémsajtot. A 1/2 dl rumot és a likőrt és a kávét egy kisebb tálba öntjük. A piskótákat egyenként belemártjuk, majd a krém tetejére sorba rakjuk. Amikor az egész piskótát befedtük, akkor a maradék krémet a piskóták közé és a tetejükre kenjük. A 3 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk gőz fölött, majd rásimítjuk a krém tetejére. Ízlés szerint színes tortacukorral díszítjük a tetejét. Hűtőbe tesszük, majd kockára vágva kínáljuk. Mártsuk vízbe a kést előtte.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?