Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kürtőskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kürtőskalács

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 ek. cukor
1 db tojás
3 dl tej
5 dkg olvasztott margarin
1 csipetnyi só
1 db citrom lereszelt héja
kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kovászhoz a tejet megmelegítjük, az élesztőt beletördeljük és megszórjuk a cukorral. Félre tesszük.
A lisztet, a sóval, a tojással, a citromhéjjal és a felfutott élesztő kovásszal elkeverjük. Amikor már jól összeállt hozzáöntjük az olvasztott margarint is.
1-1,5 órán keresztül állni hagyjuk.
Ha nincsen formánk, akkor alufóliával betekert papírguriga is megfelel!
A megkelt tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, s a gurigára tekerjük, úgy, hogy kissé fedjék egymást. Megkenjük olvasztott vajjal és cukorba forgatjuk.
Megsütjük.
Még forrón kókuszreszelékbe forgatjuk és fogyasztjuk!

Alternatív elkészítés

Óvatosan kell bánni vele, mivel a cukor forró és könnyen megégethet!
Kürtőskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!