Lajcsi szelet
Hozzávalók
Tésztához:
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg porcukor
4 db tojás
7 dkg margarin
6 dkg méz
1,5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Puncs krémhez:
1 csomag puncs puding
4 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg margarin
Vaníliás krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
4 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg margarin
Tetejére:
15 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához a mézet a margarinnal felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat. Hozzáöntjük a többi szárazanyaghoz és jól kidolgozzuk a tésztát. A tésztát osszuk 3 cipóra. Pihentessük kb. 20 percig. Majd nyújtsuk ki és a tepsi hátán süssük meg, sütőpapíron, én már azon is szoktam kinyújtani. Sütés 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 6-8 perc.
A krémekhez a pudingporokat főzzük meg a tejben a cukorral, ha kihűltek keverjük ki és adjuk hozzá mindegyikhez a kihabosított margarint is. Ezzel töltsük meg a lapokat, úgy, hogy egy lap erre a vaníliás krém, a másik lap és erre a puncs krém, majd a tetejére jön a harmadik lap. Tegyük hűtőbe, majd másnap vonjuk be a csokival és szeleteljük.
A krémekhez a pudingporokat főzzük meg a tejben a cukorral, ha kihűltek keverjük ki és adjuk hozzá mindegyikhez a kihabosított margarint is. Ezzel töltsük meg a lapokat, úgy, hogy egy lap erre a vaníliás krém, a másik lap és erre a puncs krém, majd a tetejére jön a harmadik lap. Tegyük hűtőbe, majd másnap vonjuk be a csokival és szeleteljük.
Tálalás
Kb. 50 pici szelet.
Tárolás
Hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Lajcsi szelet
Hozzávalók
Tésztához:
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg porcukor
4 db tojás
7 dkg margarin
6 dkg méz
Puncs krémhez:
1 csomag puncs puding
4 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg margarin
Vaníliás krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
4 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg margarin
Tetejére:
15 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához a mézet a margarinnal felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat. Hozzáöntjük a többi szárazanyaghoz és jól kidolgozzuk a tésztát. A tésztát osszuk 3 cipóra. Pihentessük kb. 20 percig. Majd nyújtsuk ki és a tepsi hátán süssük meg, sütőpapíron, én már azon is szoktam kinyújtani. Sütés 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 6-8 perc.
A krémekhez a pudingporokat főzzük meg a tejben a cukorral, ha kihűltek keverjük ki és adjuk hozzá mindegyikhez a kihabosított margarint is. Ezzel töltsük meg a lapokat, úgy, hogy egy lap erre a vaníliás krém, a másik lap és erre a puncs krém, majd a tetejére jön a harmadik lap. Tegyük hűtőbe, majd másnap vonjuk be a csokival és szeleteljük.
A krémekhez a pudingporokat főzzük meg a tejben a cukorral, ha kihűltek keverjük ki és adjuk hozzá mindegyikhez a kihabosított margarint is. Ezzel töltsük meg a lapokat, úgy, hogy egy lap erre a vaníliás krém, a másik lap és erre a puncs krém, majd a tetejére jön a harmadik lap. Tegyük hűtőbe, majd másnap vonjuk be a csokival és szeleteljük.
Tálalás
Kb. 50 pici szelet.
Tárolás
Hűtőben.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?