Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lajcsi szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg porcukor
4 db tojás
7 dkg margarin
6 dkg méz

Puncs krémhez:

1 csomag puncs puding
4 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg margarin

Vaníliás krémhez:

4 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg margarin

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a mézet a margarinnal felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat. Hozzáöntjük a többi szárazanyaghoz és jól kidolgozzuk a tésztát. A tésztát osszuk 3 cipóra. Pihentessük kb. 20 percig. Majd nyújtsuk ki és a tepsi hátán süssük meg, sütőpapíron, én már azon is szoktam kinyújtani. Sütés 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 6-8 perc.
A krémekhez a pudingporokat főzzük meg a tejben a cukorral, ha kihűltek keverjük ki és adjuk hozzá mindegyikhez a kihabosított margarint is. Ezzel töltsük meg a lapokat, úgy, hogy egy lap erre a vaníliás krém, a másik lap és erre a puncs krém, majd a tetejére jön a harmadik lap. Tegyük hűtőbe, majd másnap vonjuk be a csokival és szeleteljük.

Tálalás

Kb. 50 pici szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Lajcsi szelet Lajcsi szelet Lajcsi szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!