Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lekváros bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lekváros bukta

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg margarin
5 dkg porcukor
csipet só
kb. 25 dkg lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1 dl langyos tejben, 1 tk cukorban felfuttatjuk az élesztőt. A tojássárgáját, a cukrot, margarint habosra keverjük. Lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a kihabosított margarint , és a felfuttatott élesztőt. Robotgép gyúrópálcájával dagasztjuk 20-30 percig annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk.
Liszttel beszórjuk, letakarva jó meleg helyen kb 1-1,5 órát kelesztjük. lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm-re kinyújtjuk, 8x12,5 cm-es négyszögre vágjuk. Közepébe lekvárt teszünk és összetekerjük.Papírozott tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Tetejét egész tojással lekenjük, így kelesztjük 30 percig..Még egyszer lekenjük, előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. Sütés után deszkára kiborítjuk, csak tálaláskor szedjük szét. Tetejét porcukorral meghintjük.
Lekváros bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!