„Lekváros bukta-kalács”
Hozzávalók
„Lekváros bukta-kalács”
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát annyi felé vesszük, ahány szálból fonni tudunk, majd kisodorjuk szálakká, és nyújtófával ellapítjuk. Hosszában sütésálló lekvár csíkokat teszünk rájuk, és összezárjuk újra szállá.
Az így keletkezett szálakból fonjuk meg a kalácsot. Papírozott, vagy kent tepsire tesszük, kelesztjük még 30-40 percig, megkenjük tojásfehérjével, és 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
„Lekváros bukta-kalács”
Hozzávalók
„Lekváros bukta-kalács”
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát annyi felé vesszük, ahány szálból fonni tudunk, majd kisodorjuk szálakká, és nyújtófával ellapítjuk. Hosszában sütésálló lekvár csíkokat teszünk rájuk, és összezárjuk újra szállá.
Az így keletkezett szálakból fonjuk meg a kalácsot. Papírozott, vagy kent tepsire tesszük, kelesztjük még 30-40 percig, megkenjük tojásfehérjével, és 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?