Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

„Lekváros bukta-kalács”

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

„Lekváros bukta-kalács”

30 dkg liszt
1,5 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
5 dkg porcukor
0,4 dkg só
4 dkg margarin
1 db tojássárgája
kb. 15 dkg sütésálló lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés cukorral. Míg fölfut, egy tálba mérjük a többi hozzávalót. Végül beleöntjük az élesztős tejet is és jól kidolgozzuk. Letakarva kelni hagyjuk meleg helyen kb. fél órát.
A tésztát annyi felé vesszük, ahány szálból fonni tudunk, majd kisodorjuk szálakká, és nyújtófával ellapítjuk. Hosszában sütésálló lekvár csíkokat teszünk rájuk, és összezárjuk újra szállá.
Az így keletkezett szálakból fonjuk meg a kalácsot. Papírozott, vagy kent tepsire tesszük, kelesztjük még 30-40 percig, megkenjük tojásfehérjével, és 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
„Lekváros bukta-kalács”

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!