Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lekváros piskóta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Lekváros piskóta

3 db tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
1 mokkáskanál (púpozott) Dr. Oetker Sütőpor
lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

3 db tojás sárgáját a 6 kanál cukorral, a 6 kanál liszttel és a mokkáskanál sütőporral jól összekeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd finoman elkeverve hozzáadjuk a többihez. A sütőt, közepes hőmérsékletre melegítsük elő, a tésztát tepsibe öntjük, kb. 15 perc után meg kell nézni (ha nem tapad rá a masszából semmi, akkor készen is van). Ha kihűlt a piskóta, ízlés szerint lekvárral, kakaókrémmel, mogyorókrémmel, stb. bekenjük, majd feltekerjük. Tetejére egyszerűen csak porcukrot kell hinteni.
Lekváros piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!