Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles tepertős pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Leveles tepertős pogácsa

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
bors
1 tojás
2-3 dl kefír (helyettesíthető joghurttal vagy tejföllel)
30 dkg tepertő (darált)

Kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, 1 evőkanál sót, és annyi kefirt, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Fél órát pihentetjük, utána téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a sóval és borssal ízesített tepertővel, és hajtogatjuk. Alulról az egyharmadáig, majd a tetejét ráhajtjuk, utána a jobb oldalát az egyharmadig, a bal oldalt pedig alulra hajtjuk, megszórjuk kevés liszttel és letakarva fél órát pihen. Ezt még háromszor ismételjük.
Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, a tetejét bevagdossuk és szaggatjuk. A tetejét megkenjük tojással és 175-180 fokos sütőben világos színűre, sütjük.
Jó étvágyat!

Alternatív elkészítés

A kenésnél vigyázzunk arra, hogy az oldalára ne csurogjon a tojás, mert nem lesz leveles.
Leveles tepertős pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
59 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!