Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Limonchellós tiramisu

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Limonchellós tiramisu

1 cs. babapiskóta
Limonchello
1 narancs
500 g mascarpone
tej
4 ek. porcukor
1 citrom
vanília kivonat
málna
étcsoki

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A babapiskótát a Limonchello-ba megáztatjuk. Egymás mellé szorosan az edénybe rakjuk. Narancs levét ráfacsarjuk. A mascarponét kevés tejjel (amennyit a krém felvesz, hogy selymes legyen: kb. 2 dl) porcukorral és kevés vanília kivonattal összekeverjük. Fél citrom héját belereszeljük, összekeverjük vele, a piskóta tetejére öntjük. Málnával megszórjuk, reszelünk rá étcsokit. Hűtőbe fél órára betesszük.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Más gyümölccsel is finom. pl: áfonya, szeder. Én a krémbe, hogy lazább legyen tettem 1-2 tojássárgáját és felvert habját.
Limonchellós tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!